Полското Управление за защита на конкуренцията и потребителите е започнало

...
Полското Управление за защита на конкуренцията и потребителите е започнало
Коментари Харесай

Полша плаши „Газпром” с глоба от €50 милиона

Полското Управление за защита на конкуренцията и потребителите е почнало следствие против съветския газов колос „ Газпром “ и го заплашва с санкция от 50 млн. евро за отвод да сътрудничи по дело за строителството на газопровода „ Северен поток-2 “. Това заяви през днешния ден регулаторът на своя уебсайт, съобщи ТАСС.

Управлението е образувало дело против „ Газпром “ за отвод от съдействие в хода на антимонополно следствие. Регулаторът акцентира, че съветската компания е застрашена от санкция до 50 млн. евро за отвод от даване на информация, съобщи БНР.

През 2018 година следствието е стартирано против „ Газпром “ и пет негови колегата в газовия план - OMV, Wintershall, Shell, Uniper и Engie, вследствие на което са предявени обвинявания в нарушаване на антимонополното законодателство на Полша поради финансирането на плана. Според регулатора „ Газпром “ без авансово единодушие на ръководството е сключил финансова договорка с тези компании, която може да докара до ограничение на конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР