Полското правителство предаде на Европейската комисия отговор по спорния въпрос

...
Полското правителство предаде на Европейската комисия отговор по спорния въпрос
Коментари Харесай

Полша планира да разпусне дисциплинарната камара за съдиите и да продължи с реформите

Полското държавно управление съобщи на Европейската комисия отговор по противоречивия въпрос по отношение на действието на Дисциплинарната камара на Върховния съд в страната и заяви, че я разпуска. Това излиза наяве от публикувано изказване на държавната осведомителна работа, съобщи БГНЕС.

ще продължи с промяната в правосъдната система. Планира се да бъде закрита дисциплинарната камара в настоящия ѝ тип “, се споделя в посланието. Подчертава се, че полското държавно управление не разполага с принадлежности, които биха могли да спрат активността на камарата, без освен това да се накърни независимостта на правосъдната власт.

Властите в страната осведомиха също Европейска комисия, че на съображение решението на Конституционния съд, Варшава е изпратила в Съда на Европейски Съюз искане за анулация на решението за наложените ограничаващи ограничения върху активността на дисциплинарната камара.
 Полша отзова посланика си в Израел Полша отзова посланика си в Израел
Посланикът на Полша в Израел е отзован за неустановен интервал, заяви външното министерство на европейската страна в понеделник, в допъл...

Припомняме, че на 15 юли Съдът на Европейския съюз постанови, че главната част от правосъдната промяна в Полша " е несъвместима " с правото. По този метод институцията даде спомагателен подтик на спора, който може да докара до финансови наказания против страната.

" Полша не е изпълнила отговорностите си според законодателството на Европейски Съюз ", се споделя в решението на съда по отношение на оспорваната промяна по отношение на дисциплинарни каузи против полски съдии.

Полският закон за промяна на правосъдната система, който влезе в действие през февруари предходната година, пречи на съдиите да отнасят правни въпроси до Съда на Европейски Съюз и основава орган, който се произнася за независимостта на съдиите, без да се зачита правото на Европейски Съюз.

Създадена бе и " дисциплинарна камара " за контрол на съдиите от Върховния съд, с пълномощието да смъкна имунитета им, с цел да им бъде повдигнато наказателно произвеждане или да понижи заплатите им.
 „ Право и правдивост “ разчита на някогашен рокаджия да остане на власт „ Право и правдивост “ разчита на някогашен рокаджия да остане на власт
Бивш рокаджия, който в миналото беше отпред на група, наречена Breasts („ Гърди “ – бел. ред.), се очерта като малко вероят...

Решението на Съда на Европейски Съюз бе взето ден откакто същият съд подреди на Полша да приключи всички действия на „ дисциплинарната камара “.

Конституционният съд на Полша се опълчи на Европейски Съюз, като постанови, че краткотрайните ограничения от Съда на Европейски Съюз против правосъдните промени в Полша са противоконституционни

Според представителя на държавното управление Пьотър Мюлер, решенията на Съда на Европейски Съюз са опит да се дават пълномощия на институциите на Европейски Съюз оттатък предоставеното им в договорите.

Междувременно комисарят по правораздаването Дидие Рейндерс дефинира 16 август за краен период, до който Полша би трябвало да извърши решение на Европейския съд за разформироване на дисциплинарната камара. За несъблюдение на условията Полша рискува да получи финансови наказания., ТАСС

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР