Полското правителство обяви, че смята, че около 7 000 мигранти,

...
Полското правителство обяви, че смята, че около 7 000 мигранти,
Коментари Харесай

Полша обяви, че в Беларус остават 7 000 мигранти

Полското държавно управление разгласи, че счита, че към 7 000 мигранти, които се надяват да се доберат до Европейския съюз, остават в прилежащ Беларус, осведоми ДПА.

" Смятаме, че режимът на Лукашенко е изпратил назад към 3 000 мигранти в Ирак и Сирия, само че доста повече, към 7 000, към момента са на територията на Беларус ", посочи представителят на разследващите служби Станислав Зарин пред осведомителната организация PAP.

Понастоящем броят на опитите за незаконно прекосяване на границата на Полша с Беларус понижава, уточни Зарин и добави, че би било преждевременно да се каже, че рецесията е завършила.

Беларуските сили за сигурност не престават да изпращат по-малки групи мигранти до границата, с цел да намерят по-малко сигурни сектори, където биха могли да преминат незаконно в Европейски Съюз.

Полската гранична полиция заяви през днешния ден за 116 опита за незаконно прекосяване на граница в границите на последните 24 часа.

По-късно днес е плануван нов полет за репатриране на мигранти от Беларус до Ирак, последван от полет до Сирия утре според известие на летището в Минск, направено в обществената мрежа " Телеграм ".

Въпреки това доста мигранти на границата все още се надяват да продължат пътуването си към Европа и отхвърлят да се върнат в родните си страни, заяви белоруската държавна осведомителна организация " Белта ".

В продължение на седмици хиляди мигранти и бежанци се опитваха да пресекат външните граници на Европейски Съюз от Беларус за първо да стигнат до Полша, Литва или Латвия.

Европейски Съюз упрекна беларуския деспот Александър Лукашенко, че съзнателно докарва със самолети хора от раздрани от война страни до Минск, преди да ги насърчи да се струпат на границата на Европейски Съюз в опит да дестабилизира Общността в възмездие за икономическите наказания, които Европейски Съюз наложи на неговото държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР