Полското правителство обяви, че смята, че около 7 000 мигранти,

...
Полското правителство обяви, че смята, че около 7 000 мигранти,
Коментари Харесай

Полша обяви, че в Беларус остават 7 000 мигранти

Полското държавно управление разгласи, че счита, че към 7 000 мигранти, които се надяват да се доберат до Европейския съюз, остават в прилежащ Беларус, осведоми ДПА.

" Смятаме, че режимът на Лукашенко е изпратил назад към 3 000 мигранти в Ирак и Сирия, само че доста повече, към 7 000, към момента са на територията на Беларус ", посочи представителят на разследващите служби Станислав Зарин пред осведомителната организация PAP.

Понастоящем броят на опитите за нелегално прекосяване на границата на Полша с Беларус понижава, уточни Зарин и добави, че би било прибързано да се каже, че рецесията е завършила.

Беларуските сили за сигурност не престават да изпращат по-малки групи мигранти до границата, с цел да намерят по-малко сигурни сектори, където биха могли да преминат незаконно в Европейски Съюз.

Полската гранична полиция заяви през днешния ден за 116 опита за незаконно прекосяване на граница в границите на последните 24 часа.

По-късно през днешния ден е плануван нов полет за репатриране на мигранти от Беларус до Ирак, последван от полет до Сирия на следващия ден съгласно известие на летище Минск, направено в обществената мрежа " Телеграм ".

Въпреки това доста мигранти на границата към момента се надяват да продължат пътуването си към Европа и отхвърлят да се върнат в родните си страни, заяви белоруската държавна осведомителна организация " Белта ".

В продължение на седмици хиляди мигранти и бежанци се опитваха да пресекат външните граници на Европейски Съюз от Беларус за първо да стигнат до Полша, Литва или Латвия.

Европейски Съюз упрекна беларуския деспот Александър Лукашенко, че съзнателно е докарвал със самолети хора от раздрани от война страни до Минск, преди да ги насърчи да се струпат на границата на Европейски Съюз в опит да дестабилизира Общността в възмездие за икономическите наказания, които Европейски Съюз наложи на неговото държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР