Полското издание Wiadomości, по случай 80-годишнината от избухването на Втората

...
Полското издание Wiadomości, по случай 80-годишнината от избухването на Втората
Коментари Харесай

Показаха уникални архивни СНИМКИ от началото на Втората световна война

Полското издание Wiadomości, по случай 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война, разгласява архивни фотографии, направени през септември 1939 година

На фотосите е запечатан немския ескадрен военен транспортен съд "Шлезвиг-Холщайн ", който нападна полския Вестерплат в 04:45 на 1 септември 1939 година, след като стартира отброяването на Втората международна война.

Както отбелязва изданието, немската войска е възнамерявала да унищожи изцяло полската в границите на две седмици, само че заради опозиция и прегрупиране на части, проектът не се е осъществил.

Освен това, на фотографиите е попаднала и постройката на пощата в Гданск, която беше нападната от германците на 1 септември. Те безрезултатно щурмуват постройката и в последна сметка я взривяват с 600-килограмов заряд. В същото време полските бойци се намират в мазето на пощата, като германците го заливат с бензин и го подпалват.

Изданието разгласява и фотоси на железопътния мост над Висла, който немците се пробват да завоюват още преди формалната офанзива, изпращайки група бойци в товарен трен.

Сред оповестените фотографии са фотографии на немски самолети, направили въздушни офанзиви над Велун сутринта на 1 септември, вследствие на което до 75% от града е опустошен и умират към две хиляди души.

Превод и редакция: БЛИЦ

СНИМКИТЕ можете да видите ТУК
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР