Полското издание Mysl Polska описа два сценария на възможен въоръжен

...
Полското издание Mysl Polska описа два сценария на възможен въоръжен
Коментари Харесай

В Полша описаха два сценария за война между САЩ и Русия

Полското издание Mysl Polska разказа два сюжета на вероятен въоръжен спор сред Съединени американски щати и Русия.

Първият от тях планува провеждането на масирана офанзива от страна на американската войска с потреблението на всички налични средства, в това число нуклеарно оръжие. Според създателя тази идея крие опасности, защото Кремъл може да резервира опцията " да нанесе еднообразно унищожителен ответен удар ".

Вторият сюжет включва няколко стъпки. Основната задача - слагането на Русия в икономическа изолираност. Тази идея има за цел да " докара до смяна на политическото управление ".

Журналистът Антоний Конюшевский счита, че вероятността от започването на военни дейности е изцяло действителна, защото Вашингтон незабавно може да се нуждае от " релативно огромна война ".

При това Русия се преглежда като най-вероятният съперник и Съединени американски щати би трябвало да се " опитат да покорят страната дружно с нейното геополитическо пространство ".

Изданието акцентира, че Русия при извънредно комплицирани условия " съумя да направи няколко гросмайсторски шахматни ходове " - да реализира триумф в Сирия, да поправи връзките с Турция и Израел, като в това време Вашингтон " претърпя унизително проваляне в Близкия изток ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР