Полският съд нареди на консервативния вестник Газета полска“ да спре

...
Полският съд нареди на консервативния вестник Газета полска“ да спре
Коментари Харесай

Полски съд спря разпространението на обидни за ЛГБТ общността стикери

Полският съд подреди на консервативния вестник „ Газета полска “ да спре разпространяването на стикери, обозначаващи " зони, свободни от ЛГБТ ", които планираше да пусне със идващия си брой, заяви Военновъздушни сили.
Стикерите изобразяват голям черен кръст върху байрак с цветовете на дъгата. Те трябваше да бъдат пуснати с броя, който ще излезе другата седмица. Все още не е ясно обаче дали съдът е забранил единствено разпространяването на стикерите или целия брой на изданието, който е към 110 000 броя.
В Twitter редакторът на изданието Томаш Сакевич написа, че " активизмът в гей придвижването не прави който и да било по-толерантен ". " Газета полска " поддържа консервативната ръководеща партия " Право и правдивост ".
Решението на редакцията да пусне стикерите към този момент провокира остри рецензии от страна на американския дипломат във Варшава. Според редактора на вестника обаче и неговото мнение, и това на посланика би трябвало да бъдат уважавани, съобщи БГНЕС.
" Уважаваме свободата на словото, само че би трябвало да се обединим на страната на полезности като разнообразието и толерантността ", написа американският дипломат Джорджет Мосбакър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР