Полският производител на автобуси Solaris отбеляза своята стотна поръчка за

...
Полският производител на автобуси Solaris отбеляза своята стотна поръчка за
Коментари Харесай

Полският Solaris е най-големият доставчик на електрически автобуси в Европа

Полският производител на рейсове Solaris означи своята стотна поръчка за електрически рейсове и сбор от над 700 доставени или поръчани електробуси за клиенти в 17 страни. Три огромни поръчки от Берлин, Милано и Варшава през последните месеци нареждаха Solaris като най-големия производител и снабдител на електрически рейсове в Европа, означи Emerging Europe.

Общо 470 транспортни средства ще излезнат от индустриалната линия на компанията в Болехово, покрай Познан, с цел да изпълнят трите поръчки. Други 90 електрически рейса също са контрактувани за по-малки градове в цяла Европа. Моделът Urbino на компанията понастоящем съставлява 25 на 100 от всички електрически рейсове, поръчани до момента в Европа през 2019 година В момента европейският автопарк включва почти 3500 електрически рейса, до момента в който едвам преди пет години общият им брой е бил 240. В края на 2018 година Европейският парламент си сложи за цел през 2025 година 50% от всички нови градски рейсове да са електрически, до момента в който през 2030 година този дял се чака да се повиши до 75%.

"През първите месеци на 2019 година Solaris обезпечи три огромни поръчки за доставка на електрически рейсове до Берлин, Милано и Варшава. Общо до 470 транспортни средства ще се спуснат от монтажната линия в Болехово единствено до тези три метрополии. Освен това производителят е сключил контракти за още 90 електрически рейса, които би трябвало да се насочат към други европейски градове. Полският производител регистрира общо 25% електрически рейсове, за които европейските превозвачи са оповестили търгове през 2019 година По този метод компанията е заела водеща позиция в Европа във връзка с договорите за доставка на електробуси, " означи полската компания.

Полският производител Solaris бе отличен като отличник в своята активност измежду разрастващите се страни в Европа през 2018 година на Emerging Europe Awards. През предходната година компанията беше добита от испанския производител на железопътни транспортни средства и съоръжение CAF. Наскоро Solaris също разгласи, че тази есен ще показа ново потомство акумулатори Solaris High Energy Plus с съвсем два пъти по-голям оптимален потенциал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР