Полският президент Анджей Дуда съобщи, че срещата му с украинския

...
Полският президент Анджей Дуда съобщи, че срещата му с украинския
Коментари Харесай

Дуда отмени срещата си със Зеленски в Ню Йорк

Полският президент Анджей Дуда заяви, че срещата му с украинския му сътрудник Володимир Зеленски, планувана в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, е анулирана заради промени в графика. Страните трябваше да обсъдят, наред с други неща, вноса на украинско зърно.

" В момента този въпрос е отвън дневния ред ", съобщи Дуда на конференция, представен от полското национално радио. Той изрази вяра, че диалогът сред водачите ще се състои по-късно. Володимир Зеленски не разяснява анулацията на срещата.

На 15 септември Европейската комисия не продължи ембаргото върху доставките на зърно от Украйна за България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Представителите на Полша, Унгария и Словакия не се съгласиха с това и ограничиха вноса на украинско зърно на национално равнище, като обясниха решението си със отбрана на ползите на земеделските производители.

Вследствие на това украинският министър-председател Денис Шмигал позволи въвеждането на възбрана за импорт на избрани категории артикули от Унгария и Полша. Украйна също по този начин подаде публично питане, обвързвано с решението на Полша, Унгария и Словакия за нарушение на нормите на Световната комерсиална организация./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР