Полският президент Анджей Дуда разкритикува лидерите на Франция и Германия

...
Полският президент Анджей Дуда разкритикува лидерите на Франция и Германия
Коментари Харесай

Полша се скара на Макрон и Шолц заради разговорите им с Путин

Полският президент Анджей Дуда разкритикува водачите на Франция и Германия поради телефонните им диалози с съветския президент Владимир Путин , заявявайки, че това е все едно да се беседва с Адолф Хитлер по време на Втората международна война, оповестява " Ройтерс ".

От началото на съветската инвазия в Украйна немският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон организираха телефонни диалози с Путин, като поради думите си, че, за опазване на възможностите на дипломатическо решение.

Дуда бе безапелационен, че сходни диалози единствено легитимират противозаконната война в Украйна.

" Някой приказвал ли е по този начин с Адолф Хитлер по време на Втората международна война? " , запита риторично той. " Някой казвал ли е, че Адолф Хитлер би трябвало да резервира лицето си? Че би трябвало да се продължи по подобен метод, че да не е унизително за Адолф Хитлер? Не съм чувал такова нещо ", означи полският президент.
 Еманюел Макрон: Русия не би трябвало да бъде унижавана в Украйна
Еманюел Макрон: Русия не би трябвало да бъде унижавана в Украйна

Вратата за договаряния би трябвало да бъде оставена отворена, счита френският президент

Конфликтът в Украйна, именуван от Москва " специфична военна интервенция " изравни със земята градове, докара до гибелта на хиляди цивилни и принуди над 7 милиона души да избягат от страната.

Украйна и нейните западни съдружници настояват, че Русия води непредизвикана война за присвояване на територия.

В взаимен диалог с Путин на 28 май Шолц и Макрон го приканиха да освободи 2500-те украински бойци, хванати в стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, и да организира директен диалог с украинския президент Володимир Зеленски.
 Зеленски: Патова обстановка на бойното поле не е алтернатива за Украйна
Зеленски: Патова обстановка на бойното поле не е алтернатива за Украйна

Загубихме прекалено много хора, с цел да отстъпим територията си, безапелационен е президентът

Италия и Унгария приканиха Европейския съюз да призове категорично за преустановяване на огъня в Украйна и за мирни договаряния с Русия, противопоставяйки се на други страни членки като

Миналия месец Зеленски отхвърли предложенията на част от Запада Киев да направи териториални отстъпки, с цел да постави завършек на войната, изтъквайки, че сходна концепция припомня на опити за усмиряване на нацистка Германия през 1938 година, в навечерието на Втората международна война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР