Полският президент Анджей Дуда назначи новото правителство, ръководено от премиера

...
Полският президент Анджей Дуда назначи новото правителство, ръководено от премиера
Коментари Харесай

Президентът на Полша назначи новото правителство на Матеуш Моравецки

Полският президент Анджей Дуда назначи новото държавно управление, ръководено от премиера Матеуш Моравиецки, съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
Премиерът направи дребни промени по отношение на предходния състав на кабинета, който работеше под негово управление до парламентарните избори, извършени на 13 октомври. Новият кабинет ще се състои от 20 министерства. Ключовите постове ще бъдат непокътнати от министрите, които са ги заемали в предходното държавно управление.
Мариуш Блашчак ще продължи да управлява Министерството на защитата, Яцек Чапутович ще остане отпред на Министерството на външните работи, Петър Глински ще продължи да бъде министър на културата и националното завещание, Анджей Адамчик ще бъде министър на инфраструктурата, а Збигнев Зибро - министър на правораздаването и основен прокурор.
Членовете на кабинета, назначени от президента на 19 ноември, би трябвало да бъдат утвърдени от Сейма (долната камара на парламента). Преди това министър председателят ще произнесе програмна тирада. Кандидатурата на Моравецки беше номинирана от ръководещата партия “Право и правдивост “, която получи 235 от 460 места в долната камара след резултатите от изборите, тъй че се чака новият състава на кабинета да получи болшинството от гласовете в Народното събрание.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР