Полският президент Анджей Дуда и германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер

...
Полският президент Анджей Дуда и германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер
Коментари Харесай

Полша разполага германските ПВО на украинската граница

Полският президент Анджей Дуда и немският му сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер разискаха в понеделник разполагането на немски Противовъздушна отбрана системи по границата с Украйна .

" Очевидно за всички, укрепването на противовъздушната защита на Полша е от огромно значение за построяването на нашата сигурност ", сподели Дуда. " Днес съм в Берлин и с цел да благодаря на президента, че изпрати немски Patriot за отбрана на Полша. Г-н президент, благодаря ви ".

Полският президент означи, че групи от специалисти от Варшава и Берлин ще дефинират местата за разполагане на германските Patriot през идващите дни.

В отговор на въпрос по отношение на концепцията на френския президент Еманюел Макрон за гаранции за сигурност на Русия, полският президент съобщи, че " страните от НАТО могат да подсигуряват на Русия, че няма да се отнасят с нея по същия метод, по който Москва се отнася с Украйна ".

" Това, което ние, като почтени хора, политици, членове на НАТО, можем да подсигуряваме на Русия е, че никой няма да направи на Русия това, което тя прави на своите съседи ", добави той.

По време на двустранната среща в Берлин двамата държавни глави разкриха още, че чакат броят на украинските мигранти да се усили през зимата , като подчертаха, че и двете страни би трябвало да потърсят финансова помощ от Европейската комисия по време на процеса.

" Важността на полско-германските връзки в тези несигурни времена е от решаващо значение за бъдещето на Европа и сигурността на целия ни континент. Стоим тук, тъй като и двамата сме уверени, че полско-германското другарство е значимо. Полша и Германия са и остават другари, съседи в Европейски Съюз ", сподели Щайнмайер.

Щайнмайер също акцентира голямото си почитание към достиженията на Полша в приемането и настаняването на толкоз огромен брой бежанци от Украйна. " Полша е приела повече хора от Украйна, в сравнение с всяка друга страна в Европа. Двете ни страни са решени да поддържат в допълнение Украйна в нейната битка за целокупност и независимост, само че също по този начин и по пътя към възобновяване ".
 Германия дефинитивно отхвърли
Германия дефинитивно отхвърли " Пейтриът " на Украйна

Берлин е подготвен да ги изпрати в Полша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР