Полският президент Анджей Дуда е заразен с коронавирус, но се

...
Полският президент Анджей Дуда е заразен с коронавирус, но се
Коментари Харесай

Полският президент Анджей Дуда е заразен с коронавируса

Полският президент Анджей Дуда е инфектиран с ковид, само че се усеща добре, заяви през днешния ден в Туитър президентският представител Блажей Спихалски.

В известието, представено от полски медии, се споделя, че през вчерашния ден на Дуда е бил изработен тест за ковид и резултатът е позитивен. " Президентът се усеща добре. Ние сме в непрекъснат контакт със съответните медицински служби ", съобщи Спихалски, който е с сан на държавен секретар в президентството.

Вчера, когато съгласно известието е юридически пробата на Дуда, той посети Националния стадион във Варшава, където стартира работа за основаване на краткотрайна болница за заболели от Ковид-19, отбелязва полската телевизия Те Фау Ен 24.

Вчера по данни на полското здравно министерство са доказани 13 636 нови случая на инфектирани с ковид, умряли са още 153 души. Това е най-големият брой нови случаи за денонощие от началото на епидемията. Общо до момента са доказани 228 318 случая на заразяване, умряли са 4178 души, заяви полската организация ПАП.

От през днешния ден в Полша влизат в действие нови ограничавания поради коронавирусната зараза, в това число затваряне за две седмици на питейни заведения и заведения за хранене, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР