Полският премиер Матеуш Моравецки заяви вчера, че вижда себе си

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви вчера, че вижда себе си
Коментари Харесай

Полша се вижда като възможен посредник в споровете между ЕС и САЩ

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи през вчерашния ден, че вижда себе си и своето държавно управление в ролята на " медиатор " за коригиране на връзките сред администрацията на Доналд Тръмп и Европейския съюз, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция в Берлин след среща с канцлера Ангела Меркел Моравецки сподели, че Полша и Германия може да обединят напъните си за " преустановяване на спиралата на комерсиалната война и взаимната злост " със Съединени американски щати, които са основният съдружник на Европа в региона на сигурността.

Полша " би желала да служи като координатор, медиатор сред Съединени американски щати и Европа в най-хубавия смисъл ", добави той.

Меркел и Моравецки разискаха европейската и световната сигурност, както и трансатлантическите връзки, обтегнати поради протекционистката политика на Тръмп. Полша е измежду най-близките европейски съдружници на администрацията на Тръмп, само че е подложена на критика от Брюксел поради правосъдната си промяна, напомня АП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР