Полският парламент прие днес закон, който ще позволи провеждането на

...
Полският парламент прие днес закон, който ще позволи провеждането на
Коментари Харесай

Полският парламент прие закон, позволяващ референдум заедно с парламентарните избори

Полският парламент одобри през днешния ден закон, който ще разреши провеждането на народен референдум в деня на парламентарните избори, които са планувани за 15 октомври, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Управляващите националисти от партията " Право и правдивост " желаят поляците да отговорят на четири въпроса, което някои наблюдаващи преглеждат като опит да бъде мобилизиран главният електорат за изборите, най-важните съгласно тях след рухването на комунизма през 1989 година.

Поляците би трябвало да отговорят дали поддържат приватизацията на държавните компании, както и на въпросите за по-висока пенсионна възраст, премахването на оградата по границата с Беларус и приемането на хиляди мигранти по силата на съглашение за миграцията с Европейски Съюз.

Според партия " Право и правдивост " демократичната партия " Гражданска платформа ", която е главната опозиционна партия и се оглавява от някогашния ръководител на Европейския съвет и някогашен министър председател Доналд Туск, е подчинена на непознати ползи, по-специално на тези на Германия.

Германците желаят да внедрят Туск в Полша, с цел да разпродаде социална благосъстоятелност, сподели по-рано тази седмица водачът на ръководещата партия Ярослав Качински.

Партията " Гражданска платформа " отхвърля сходни рецензии и упреква държавното управление, че назначава на добре платени длъжности в държавни компании хора като метод да ги възнагради за поддръжката им.

Лидерът на полската съпротива Доналд Туск осъди планувания от ръководещата партия " Право и правдивост " референдум като недействителен.

" Този референдум е недействителен в най-дълбокия и необятен смисъл на думата. Някои настояват, че това е политическа игра, само че партията " Право и правдивост " води акция за себе си с държавни средства ", сподели през днешния ден някогашният полски министър председател на съвещание на управителния съвет на партията си " Гражданска платформа ".

Парламентът би трябвало публично да утвърди въпросите за референдума и ще гласоподава по тях на следващия ден.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР