Полският парламент отхвърли либерализиране на строгия закон за абортите късно

...
Полският парламент отхвърли либерализиране на строгия закон за абортите късно
Коментари Харесай

Полският парламент отхвърли смекчаване на закона за абортите


Полският парламент отхвърли либерализиране на строгия закон за абортите късно нощес и гласоподава да продължи работата по създаване на още по-консервативни правила, съобщи Асошиейтед прес.

Противоположните оферти бяха направени в два обособени законопроекта, импортирани от разнообразни цивилен сдружения.

Действащият закон позволява абортите единствено в изключителни случаи и само до 12-ата седмица от бременността. Аборти са позволени, когато животът или здравето на дамата са в заплаха, при бременност, резултат от закононарушение, или при тежки увреждания на плода.

След развълнуван спор депутатите гласоподаваха да изпратят за доразработване от специфична парламентарна комисия предложение за възбрана да се помятат заболели зародиши, което е подкрепяно от консервативната ръководеща партия " Право и правдивост " и президента Анджей Дуда.

Законодателите отхвърлиха предложение за повдигане на всички ограничавания за аборти през първите 12 седмици от бременността.

През 2016 година митинги на дами в цялата страна принудиха държавното управление да се откаже от проектите си за цялостна възбрана на абортите, напомня АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР