Полският министър-председател Матеуш Моравецки твърди, че подкрепата за предложението за

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки твърди, че подкрепата за предложението за
Коментари Харесай

Няколко страни от НАТО са съгласни да има мироопазваща мисия в Украйна, твърди полският премиер |

Полският министър-председател Матеуш Моравецки твърди, че поддръжката за предлагането за разполагане на мироопазваща задача на НАТО в Украйна се усилва.

От медиите през последните няколко дни към този момент знаем, че има позитивни реакции от страна на Дания и Литва. Мога да кажа, че и други страни членки показаха своето утвърждение, само че също по този начин чакат поддръжка и общ глас от НАТО. Подчертавам също, че това би трябвало да бъде задача на НАТО, каза Моравецки в Брюксел, представен от RMF24.

Полският министър председател обаче посочи, че има и страни в НАТО, които са скептични към вероятността за разполагане на мироопазваща задача в Украйна.

Идеята за такава задача бе оповестена в Киев предходната седмица от Ярослав Качински - водача на ръководещата в Полша партия. Тогава той и министър председателите на Полша, Словения и Чехия посетиха украинската столица за среща с президента Володимир Зеленски - в символ на поддръжка поради съветската инвазия в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нееднократно е отбелязвал, че алиансът няма да разполага войски в Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР