Полският инвеститор GTC, който придоби Mall of Sofia през 2018

...
Полският инвеститор GTC, който придоби Mall of Sofia през 2018
Коментари Харесай

Собствениците на Mall of Sofia с нов бизнес комплекс в "Младост" за 60 милиона евро

Полският вложител GTC, който закупи Mall of Sofia през 2018 година, публично отвори порти на първата постройка от бизнес комплекса си Advance Business Center. Той е ситуиран на самия вход на "Бизнес Парк София " в столичния квартал "Младост ", съобщи Money.bg.

Advance Business Center планува построяването на две бизнес здания - клас А офис пространства, разгърнати на над 33 500 хиляди кв. м повърхност. Инвестицията е в размер на €60 милиона, а парцелът бе закупен за €1,6 милиона.

Новооткритата бизнес постройка е с обща повърхност 28 850 кв.м, от които надземно РЗП - 16 000 кв.м, включва 9 етажа гъвкави офисни пространства, обслужващ сутеренен етаж, 3 подземни равнища с 284 паркоместа. В постройките е планувано да работят 5 000 чиновници.

Наемателите на първата постройка от комплекса Advance Business Center са международният снабдител на аутсорсинг услуги Concentrix, който заема 74% от офисите, както и Modis - световен водач в даването на професионални IT, инженерни и здравни решения.

В постройката участват Costa Café, Lilly Drogerie, Kete, Pizza Lab, Skaptobuger.

Втората постройка ще е с надземно РЗП 17 500 кв.м и към този момент e отдадена чартърен на 55%. Тя ще се състои от 10 офисни етажа, сутерен с търговски обекти, 3 подземни парконива и ще бъде приключена през декември 2020.

В България GTC ръководи още и комерсиалните центрове Galleria Stara Zagora и Galleria Burgas. Тя ги закупи през 2017 година против €62 милиона.

За първите девет месеца на годината полската компания регистрира доходи от наем от €144 милиона, като сравнимите приходите се усилват с €4,1 милиона, а новите активи способстват още €16,5 милиона, по отношение на същия интервал на предходната година. Оперативна облага пораства до €53 милиона, нарастване от 10 % по отношение на същия интервал на миналата година.

Компанията построява още четири офис здания в разнообразни точки в Централна и Източна Европа, за които се чака, че ще усилят приходите от наем с още €12,2 милиона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР