Полският инвеститор GTC, който придоби Mall of Sofia през 2018

...
Полският инвеститор GTC, който придоби Mall of Sofia през 2018
Коментари Харесай

Собственикът на Mall of Sofia откри нов бизнес комплекс в Младост

Полският вложител GTC, който закупи Mall of Sofia през 2018 година, публично отвори порти на първата постройка от бизнес комплекса си Advance Business Center. Той е ситуиран на самия вход на " Бизнес Парк София " в столичния квартал " Младост ".

Advance Business Center планува построяването на две бизнес здания - клас А офис пространства, разгърнати на над 33 500 хиляди кв. м повърхност. Инвестицията е в размер на €60 милиона, а парцелът бе закупен за €1,6 милиона. Новооткритата бизнес постройка е с обща повърхност 28 850 кв.м, от които надземно РЗП - 16 000 кв.м, включва 9 етажа гъвкави офисни пространства, обслужващ сутеренен етаж, 3 подземни равнища с 284 паркоместа. В постройките е планувано да работят 5 000 чиновници.

Наемателите на първата постройка от комплекса Advance Business Center са международният снабдител на аутсорсинг услуги Concentrix, който заема 74% от офисите, както и Modis - световен водач в даването на професионални IT, инженерни и здравни решения. В постройката участват Costa Café, Lilly Drogerie, Kete, Pizza Lab, Skaptobuger.

Втората постройка ще е с надземно РЗП 17 500 кв.м и към този момент e отдадена чартърен на 55%. Тя ще се състои от 10 офисни етажа, сутерен с търговски обекти, 3 подземни парконива и ще бъде приключена през декември 2020.

В България GTC ръководи още и комерсиалните центрове Galleria Stara Zagora и Galleria Burgas. Тя ги закупи през 2017 година против €62 милиона.

За първите девет месеца на годината полската компания регистрира доходи от наем от €144 милиона, като сравнимите приходите се усилват с €4,1 милиона, а новите активи способстват още €16,5 милиона, по отношение на същия интервал на предходната година. Оперативна облага пораства до €53 милиона, нарастване от 10 % по отношение на същия интервал на миналата година. Компанията построява още четири офис здания в разнообразни точки в Централна и Източна Европа, за които се чака, че ще усилят приходите от наем с още €12,2 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР