Полският и балтийския президент в сряда посетиха украинския град Бородянка

...
Полският и балтийския президент в сряда посетиха украинския град Бородянка
Коментари Харесай

Четирима европейски президенти посетиха Киев

Полският и балтийския президент в сряда посетиха украинския град Бородянка близо до Киев, като президентът на Литва Гитанас Науседа сподели, че градът е „ цялостен с болежка и страдалчество “. " Трудно е да се повярва, че сходни военни зверства могат да бъдат осъществени в Европа на 21-ви век, само че това е действителността. Това е война, която би трябвало да спечелим ", сподели Науседа в изказване.

„ Мястото е цялостно с болежка и страдалчество. Тук са убивани и измъчвани цивилни украинци, бомбардирани са жилищни домове и друга цивилна инфраструктура. “

Полша разгласи по-рано, че Науседа и неговите сътрудници държавни глави - полският президент Анджей Дуда, естонският Алар Карис и Егилс Левитс от Латвия - са се срещнали в полския град Жешов покрай границата с Украйна, преди да се качат на трен за Киев.

По-късно офисът на полския президент разгласява в Туитър фотография от срещата им с украинския президент Владимир Зеленски. „ Нашата цел е да покажем поддръжка на президента Зеленски и бранителите на Украйна в решителен миг за тази страна “, сподели в изказване съветникът на полския президент Якуб Кумох.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР