Полският газопреносен оператор съобщи, че спира получаването на руски газ

...
Полският газопреносен оператор съобщи, че спира получаването на руски газ
Коментари Харесай

Полша спря руския газ заради лошото му качество

Полският газопреносен оператор заяви, че стопира приемането на съветски газ през газопровода Ямар поради неприятното му качество, съобщи "Ройтерс ".

"Газопроводният оператор Газ-Систем (Gaz-System) афишира, че заради неприятното качество на природния газ, не може да получава това гориво, с цел да го вкарва в националната газоразпределителна мрежа от от пункта на газопровода Ямал ", се споделя в официално съобщение.

Газът "не дава отговор на предписаните параметри за качество ", добавя Газ-Систем, уточнявайки, че спирането, направено през днешния ден в 4 часа по Гринуич (7 часа българско време), ще завърши в петък по същото време.

Спирането няма да се отрази на салдото и сигурността на разпределителната система, ръководена от "Газ-Систем ", твърди компанията.

Според профилирания полски портал "Енергетика 24 " газът, който сега се доставя от Русия, съдържа прекомерно доста вода, с цел да може да бъде употребен в Полша. Първата апаратура за сушене на този газ по газопровода се намира в Германия, което значи, че немските клиенти могат да продължат да бъдат обслужвани.

"Това сочи, че отговорността за това събитие е на руснаците ", добавя порталът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР