Полският арбитър Шимон Марчиняк ще бъде главен съдия на битката

...
Полският арбитър Шимон Марчиняк ще бъде главен съдия на битката
Коментари Харесай

Поляк ще свири финала за Суперкупата на Европа

Полският съдия Шимон Марчиняк ще бъде основен арбитър на борбата за Суперкупата на Европа сред „ Реал” Мадрид и „ Атлетико” Мадрид в Талин. Сблъсъкът сред двата тима е плануван за 15 август и ще бъде предаван директно по bTV Action.

Полският рефер свири две срещи от международното състезание, а в мачове под егидата на УЕФА е управлявал към този момент 58 мача. Той е бил четвърти арбитър на финала на Лига Европа, в който „ Атлетико” победи „ Олимпик” Марсилия.

Сблъсъкът може да се окаже даже по-специален за „ Реал”, който има опция да се трансформира в първия тим, печелил трофея три поредни години. Евентуален триумф в естонската столица за „ белия балет” може да изравни върха за най-вече Суперкупи. Бейл и компания могат да побеждават за пети път, колкото „ Милан” и „ Барселона”.

От „ Атлетико” могат да се похвалят с обстоятелството, че нямат изгубен край. В предходните две срещи за Суперкупата „ рохибланкос” се поздравиха с триумфа – през 2010 и 2012 година

Който и да завоюва в Талин, едно е ясно: испански тим още веднъж ще победи. Това ще бъде пета поредна купа за отбор от Ла Лига, който се е поздравявал с триумф в 8 от последните 9 случая.

След финала в естонската столица Испания ще има за 15-ти път победител, с което ще усили преднината си пред Италия (9) и Англия (7).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР