Полските власти са изпратили в Украйна над 200 танка Т-72

...
Полските власти са изпратили в Украйна над 200 танка Т-72
Коментари Харесай

Полша е изпратила в Украйна над 200 танка Т-72 и няколко десетки БМП

Полските управляващи са изпратили в Украйна над 200 танка Т-72 и няколко десетки бойни машини на пехотата (БМП). За това заяви в сряда полското държавно радио, представено от ТАСС.

Както изяснява радиото, такова количество танкове е задоволително за сформирането на две бригади. Официална информация за количеството доставена бойна техника към този момент няма.

По-рано министър председателят Матеуш Моравецки подтвърди информацията за доставка на танкове, без да разяснява никакви елементи.

Шефът на Бюрото по национална сигурност на Полша Павел Солох съобщи в ефира на телевизия Polsat също отхвърли да разгласи точния брой на танковете.

" Количеството е доста, само че не желая да влизам в елементи. Няма да назова съответни цифри. Полша е доставяла, доставя и ще доставя военна помощ на Украйна, в това число танкове Т-72 ", изясни Солох.

По думите ме Полша е една от водещите страни, що се отнася до военната помощ за Украйна - третата след Съединени американски щати и Англия. Както се съобщаваше по-рано, Варшава към този момент е пратила в Украйна въоръжения на обща стойност над $1,6 милиарда

Няма информация дали Киев заплаща нещо за военните доставки. По неофициални данни, част от въоръженията се дават безплатно, друга част - като заем.

По данни на министерството на защитата на Полша, до началото на доставките за Украйна на въоръжение в полската войска е имало 384 руски танка Т-72.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР