Полските власти обвиниха Беларус, че се опитва да предизвика голяма

...
Полските власти обвиниха Беларус, че се опитва да предизвика голяма
Коментари Харесай

Полша очаква голям инцидент на границата организиран от Беларус заради мигранти

Полските управляващи упрекнаха Беларус, че се пробва да провокира огромна борба в понеделник, защото фрагменти в обществените медии демонстрират стотици мигранти, които вървят към полската граница , оповестява " Ройтерс ".

Във видео, споделено от беларуската блогърска услуга NEXTA, мигранти, носещи раници и облечени в зимно облекло, вървят около автомагистрала. Други видеоклипове демонстрират огромни групи мигранти, седнали край пътя и ескортирани от въоръжени мъже .

" Беларус желае да провокира огромен случай, даже избират да е с изстрели и жертви : съгласно известия в медиите те приготвят огромна провокация покрай Кузница Бялостоцка, че ще има опит за всеобщо прекосяване на граничен пункт ", сподели заместник-министърът на външните работи Пьотр Вавжик пред полското публично радио.

Заместник-министърът на вътрешните работи Мачей Васик написа в Туитър, че " полските управляващи са подготвени за всеки сюжет ".

Европейският съюз упрекна Беларус, че предизвиква хиляди мигранти от Близкия изток и Африка да преминат в страните от Европейски Съюз през Беларус, като форма на хибридна война в възмездие за западните наказания против Минск поради нарушавания на човешките права.

Правителството на белоруския президент Александър Лукашенко неведнъж отхвърля да основава мигрантска рецесия , обвинявайки Запада за прекосяването и отношението към мигрантите на границата.
 Лукашенко плаши с Русия да отговорят твърдо на милитаризацията по западните граници
Лукашенко плаши с Русия да отговорят твърдо на милитаризацията по западните граници

Имало какво да се придвижи към границите като отговор

Беларуският държавен граничен комитет излезе с изказване, в което удостовери, че огромна група бежанци се движи по автомагистралата към полската граница , и съобщи, че Варшава заема " нечовешко отношение ".

Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия постановиха наказания на Беларус, откакто Лукашенко стартира принудително потушаване на всеобщите митинги след оспорвани избори предходната година.

Благотворителните организации споделят, че мигрантите са изправени пред изтощителни условия , до момента в който се пробват да пресекат границата от Беларус, устоят на студено време и липса на храна, вода и здравна помощ .

Полските управляващи оповестиха, че минимум седем починали мигранти са открити от полската страна на границата , като непотвърдени известия за повече смъртни случаи в рамките на Беларус .

Хуманитарни групи упрекват ръководещите националисти в Полша , че нарушават интернационалното право на леговище, като изтласкват мигрантите назад в Беларус, вместо да одобряват молбите им за протекция. Полша твърди, че дейностите й са законн и.

Полският министър председател Матеуш Моравецки разяснява, че " полската граница не е просто линия на карта. Границата е свещена - за нея е пролята полска кръв ".
 Полша упрекна Беларус в образуване на въоръжено трансгранично навлизане
Полша упрекна Беларус в образуване на въоръжено трансгранично навлизане

Привика шарже д`афeр на страната, с цел да протестира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР