Полските власти инспектираха началната фаза на инсталиране на високотехнологично оборудване

...
Полските власти инспектираха началната фаза на инсталиране на високотехнологично оборудване
Коментари Харесай

Полша слага високотехнологично оборудване за наблюдение на границата с Беларус

Полските управляващи инспектираха началната фаза на инсталиране на високотехнологично съоръжение за наблюдаване на металната ограда на границата с Беларус. Техниката има за цел да стопира влизането на незаконни мигранти, заяви Асошиейтед прес.
Прочетете още
Министърът на вътрешните работи Мариуш Камински сподели, че високата 5,5 метра стена десетократно е понижила опитите за нелегално прекосяване на границата. Полската гранична защита съобщи, че се те са няколко десетки дневно, до момента в който преди две години и при започване на тази са били хиляди.

Изграждането на стената имаше за цел да пресече опитите, които съгласно полските управляващи, правеше властническият президент на Беларус Александър Лукашенко да вкара хиляди мигранти на територията на Полша и по този метод да дестабилизира Европейския съюз. Преминаването през кръстосан терен и при ниски температури докара до гибелта на минимум 27 мигранти и на полските управляващи постоянно им се постановяваше да избавят групи, заседнали в отдалечени блатисти местности, напомня АП.

Когато се построи и оградата по границата с съветския ексклав Калининград, Полша ще има " най-добре охраняваната граница в Европейски Съюз ", съобщи Камински.

Досега по протежението на 21-километров сектор от стената са конфигурирани камери и датчици за придвижване. Монтирането на техника за наблюдаване по останалата част на 206-километровата ограда се чака да приключи към края на годината.

Стената ще помогне за " попречване на незаконната миграция, която е политически стимулирана и цели да дестабилизира обстановката в района ", добави полският вътрешен министър.

Връщайки се към случаите на границата предходната година, Камински съобщи, че в този момент " обстановката е доста, доста по-добра ".

Полска компания ще стартира тази година да инсталира високотехнологично съоръжение за наблюдаване и по 210-километровата сухоземна граница с Калининград, където сега е опъната единствено бодлива тел, заяви министърът.

Варшава споделя, че има признаци, че Русия желае да употребява своя ексклав, с цел да вкарва през него мигранти в Полша.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР