Полските специални служби съобщиха за ареста на двама членове на

...
Полските специални служби съобщиха за ареста на двама членове на
Коментари Харесай

В Полша са арестувани двама души заради подготовката на нападения срещу мюсюлмани

Полските специфични служби оповестиха за ареста на двама членове на радикална формация по съмнение, че подготвяли въоръжени набези против живеещи в страната мюсюлмани, заяви Франс прес.

" Това са първите два ареста измежду членовете на тази формация, която е подготвяла прояви на принуждение в Полша ", съобщи представител на координатора на специфичните служби, без да посочи самоличността на двамата арестувани.

В изказване на Агенцията за вътрешна сигурност се показва, че двамата обвинени към този момент са били разследвани за подготовка на терористично нахлуване против полския парламент през 2013 година с бронирана кола с 4 тона взривни субстанции. Организаторът на този проект беше наказан на 13 години затвор.

Според представителя на специфичните служби радикалната формация се е въодушевила от терористичните набези на Андерш Брайвик в Норвегия през 2011 година и на Брентън Тарант в Нова Зеландия през 2019 година

Единият заподозря бил задържан във Варшава, а другият - северозападния град Шчечин. Претърсени са редица места в разнообразни региони на Полша и са иззети химически субстанции, които могат да се употребяват за разработване на взривни устройства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР