Полските социалисти от партия Левица подариха на президента на ПЕС

...
Полските социалисти от партия Левица подариха на президента на ПЕС
Коментари Харесай

Полските социалисти подариха на Станишев тениска с №11 и му пожелаха да продължи да бъде нападател

Полските социалисти от партия " Левица " подариха на президента на ПЕС Сергей Станишев алена тениска с №11, поради годините, в които той е отпред на европейската левица. Станишев към този момент разгласи, че отхвърля да се кандидатира за идващ мандат отпред на ПЕС.

 

№11 нормално се дава на нападателите и център-нападателите във футболните екипи, по тази причина от " Левица " пожелаха на Станишев да продължи да бъде " нападател ".

 

Станишев, който е на конференция, проведена от ПЕС във Варшава, описа историята в пост във Facebook. Мотото на форума е „ Закон. Европа. Справедливост. Европейските полезности и по какъв начин да ги защитим? “

 

" Днес във Варшава говорихме за това по какъв начин да възстановим върховенството на закона в страната. Как да го защитим. Как да напомним на обществата, че върховенството на закона е там, с цел да ги пази и че е в основата на нашата европейска народна власт. А нейното подсилване е една от най-фундаменталните борби, пред които е изправен Европейски Съюз ", написа той.

 

Ето и целия пост на Сергей Станишев в обществената мрежа:

 

Днес във Варшава говорихме за това по какъв начин да възстановим върховенството на закона в страната. Как да го защитим. Как да напомним на обществата, че върховенството на закона е там, с цел да ги пази и че е в основата на нашата европейска народна власт. А нейното подсилване е една от най-фундаменталните борби, пред които е изправен Европейски Съюз.

 

Популистки държавни управления като тези в Полша и в Унгария компрометират нашите полезности. Но европейските социалдемократи ще продължим битката за общества, в които доминира доверието в демократичните институции и в които равните благоприятни условия, просперитетът и сигурността за всеки се реализират без да се накърняват самостоятелните права. Ще продължим да пазиме и механизма, обвързващ европейското финансиране със зачитането на върховенството на закона.

Защото Европейски Съюз е учреден на полезности, а не на пари.

Това споделих пред участниците в конференцията „ Закон. Европа. Справедливост. Европейските полезности и по какъв начин да ги защитим? “, проведена от Партията на европейските социалисти.

 

Пожелах триумф на „ Левицата “ на изборите следващата година и им благодарих за това, че всеки ден отстояват демокрацията, спазването на полската Конституция и на Европейските контракти.

А домакините ми подариха тениска с номер 11 поради годините на сполучлива взаимна работа. Обещавам да не преставам да съм „ нападател “ и да вкараме още доста политически голове дружно!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР