Полските депутати обсъждат законопроекти, подкрепени от консервативна католическа група, която

...
Полските депутати обсъждат законопроекти, подкрепени от консервативна католическа група, която
Коментари Харесай

Полша забранява аборти, сексуално образование и приравнява педофилия с хомосексуалност

Полските депутати разискват законопроекти , подкрепени от консервативна католическа група , която би наложила съвсем цялостна възбрана за абортите, криминализира половото обучение в учебно заведение и приравнява хомосексуалността с педофилията , преразглеждайки оферти, които бяха отсрочени след митинги, оповестява АП.

Местни критици и интернационалните организации за отбрана на човешките права настояват, че консервативното държавно управление на Полша внася надълбоко спорните оферти в Народното събрание по време на пандемия . Масовите демонстрации , които осуетиха предходните оферти, в този момент са противозаконни при обсада, което лимитира митингите до петима души .

Полша към този момент има някои от най-строгите закони за битка с абортите в Европа и общество, надълбоко разграничено сред традиционалисти, лоялни към могъщата католическа черква, и светските поляци , които желаят либерализирането на настоящите закони .

Опозиционните партии денонсираха двата законопроекта, а левият политик Робърт Биедрон прикани полските мъже да се включат в отбраната на репродуктивните права на дамите . " Не мога да допускам, че към момента би трябвало да продължаваме да протестираме против това ".

Десетки дами стачкуваха против законите във Варшава във вторник, съблюдавайки общественото разграничаване, като карат поотделно в колите си или карат колела на разстояние.

Полша разрешава аборт след обезчестяване или блудничество, в случай че животът на дамата е заплашен или има нарушаване на плода. Предложеният закон ще отстрани последната наредба - даже за плод без късмет за оцеляване - което е най-честата причина за законния аборт в страната.

Другият законопроект криминализира половото обучение в учебните заведения . Неговите поддръжници настояват, че ще се борят с педофилията и ще обезсърчат ранната безсистемност в половите връзки . Критиците настояват, че това би основало юридически инструмент за гонене на гей хора .

Директорът на Амнести интернешънъл в Полша Драгиня Надаздин разяснява, че " опитът да се одобряват тези неразумно ретроградни закони когато и да е би било срамно , само че да ги забързваш под прикритието на рецесията COVID-19 е безскрупулно ".

Дуня Миятович, комисар по правата на индивида в Съвета на Европа , съобщи, че " в това извънредно време на пандемията COVID-19 политиците и лицата, вземащи решения, би трябвало да устоят на изкушението да подхващат ограничения, които са несъвместими с човешките права ".

Долната камара на Народното събрание, в която ръководещата партия " Право и правдивост " има болшинство, ще разиска законопроектите в сряда и четвъртък и може да организира гласоподаване незабавно. Но нещата може да не стигнат до тази точка. Някои считат, че ръководещата партия в действителност не желае да одобри тези закони и може да ги насочи към комисията за по-нататъшна дообработка.

Партията към момента може да завоюва, като поддържа консервативни въпроси преди президентските избори през май, които ще се проведат по пощата заради блокадата. Фактът, че изборите към момента се организират, разгневи опозиционните партии, които смятат, че при осъществяване на акция в обсада, консервативният настоящ водач, който желае преизбиране, ще има незаслужено преимущество.
 Парламентът на Полша отхвърли проекта на ръководещите президентски избори по пощата
Парламентът на Полша отхвърли проекта на ръководещите президентски избори по пощата

Управляващата партия упорства изборите да се проведат, макар че в страната не престават да се усилват случаите на инфектирани с коронавирус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР