Полски Тръмбеш. Десетки жители и кметове на населени места в

...
Полски Тръмбеш. Десетки жители и кметове на населени места в
Коментари Харесай

Велико Търново: Десетки жители на община Полски Тръмбеш поставиха проблемите си пред народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова

Полски Тръмбеш. Десетки поданици и кметове на обитаеми места в община Полски Тръмбеш посетиха приемната на народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, оповестиха от пресцентъра на партията. Представители на локалната конструкция на Съюза на инвалидите в България споделиха, че не могат да стигнат до офиса на Агенция обществено подкрепяне в града, тъй като се намира на четвъртия етаж на постройка, в която няма асансьор. Те обявиха, че в организацията членуват повече от 100 души, за по-голямата част от които е непостижимо да изкачват стъпалата до четвъртия етаж, само че пък са задължени всяка година да подават декларация до АСП. Народният представител Станислава Стоянова пое ангажимент да беседва с управлението на Агенцията, при опция техен чиновник да посещава офиса на Съюза на инвалидите за един час в интервала, в който декларациите би трябвало да се подават.
Жители на село Петко Каравелово се оплакаха от решението на Общинския съвет в Полски Тръмбеш, с което съветниците не дават единодушие за превръщане на главното учебно заведение „ Васил Левски ” в обитаемото място в Обединено учебно заведение. Според локалните поданици това не е спомогнало за увеличение на броя на учениците в гимназията в Полски Тръмбеш. Напротив, оказало се, че родителите, вземайки поради обстоятелството, че децата им би трябвало да пътуват всеки ден до учебното заведение в града, сметнали за по-добре да ги реалокират в по-големи обитаеми места като Велико Търново. „ Това води до по-бързото обезлюдяване на общината, защото тези деца са в горен курс и надали ще се върнат от огромните градове, откакто завършат ”, сподели гражданин на селото.
С сходен проблем към народния представител се обърнаха и поданици на село Страхилово. Там учебното заведение бива закрито, откакто неотдавна в него е вложена инвестиция от над 400 хиляди лв..
Кметовете и поданици на селата Каранци и Орловец алармираха за неприятното положение на пътя Стражица – Полски Тръмбеш, който минава през двете обитаеми места и е част от републиканската пътна мрежа. По думите им от Областното пътно ръководство са изпратили писмо, с което твърдят локалната администрация, че пътят ще бъде ремонтиран доникъде на юли тази година. Хората са обезпокоени, че ремонтните действия към момента не са почнали. Станислава Стоянова пое ангажимент да ревизира за какво дейностите се бавят и да осведоми кметовете за това.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР