Полски активисти организираха протест във Вроцлав заради окачените знамена на

...
Полски активисти организираха протест във Вроцлав заради окачените знамена на
Коментари Харесай

Wirtualna Polska: Млади поляци на протест срещу украинските знамена: Не искаме Укрополия!

Полски деятели проведоха митинг във Вроцлав поради окачените флагове на Украйна в публичния превоз, оповестява РИА Новости с позоваване на Wirtualna Polska.

Акцията беше проведена от участниците в младежката конференция на партията " Конфедерация на полската корона ", която се организира във Вроцлав на 19 юли. Активистите бяха възмутени, че на рейсовете и трамваите се появиха украински флагове вместо полски.

„ Ние не желаеме да създадем Укрополия от Полша и няма да позволим на нашето държавно управление да направи това “, споделиха протестиращите, събрани пред централата на компанията за транспорт на пасажери във Вроцлав.

Те предложиха да се подаде петиция с искане полските флагове да бъдат изложени в градския превоз.

„ Като Конфедерация желаеме Полша да бъде полска, а не „ дъгова “, „ лява “ или настояща по заповед на брюкселските еврократи “, се споделя в изказване на деятелите.

Шефът на автомобилната компания Кшищоф Балавейдер беседва с протестиращите. По думите му точно той след съвещания с кмета е разрешил закачването на украинските флагове.

„ В Украйна въоръженият спор продължава. Тук има единствено две страни: ние сме или за Русия, или за Украйна ", съобщи Балавейдер.

" Никога не съм крил, че сърцето ми е на украинска страна. Същото важи и за хилядите вроцлавци, които одобриха украинци в домовете им ", сподели той.

Балавейдер добави още, че полското знаме е мотив за горделивост за него, а в кабинета му виси знамето на Украйна и Европейския съюз.

Според полското министерство на вътрешните работи от края на февруари към четири милиона и половина души са пристигнали от Украйна, а към милион и половина към момента остават в страната.

В същото време от 1 юли Полша стартира да лимитира стратегиите за подкрепяне на бежанците: заплащанията на поляците, които одобриха украинци в домовете си, последователно стопират, а интервалът на гратис пътешестване за украински жители в градския превоз и влаковете завършва. Властите споделят, че изхождат от обстоятелството, че украинците ще стартират да работят и ще могат да се устоят.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР