Полската водка е консумирана от владетели и селяни, използвана е

...
Полската водка е консумирана от владетели и селяни, използвана е
Коментари Харесай

В Полша откриват музей на водката

Полската водка е употребявана от владетели и селяни , употребена е като лекарство, а през Втората международна война даже е раздавана като рушвет на нацистите, осведоми АП.

Сега във Варшава откриват музей, отдаден единствено на 500-годишната история на полската национална алкохолна напитка . Известна в Полша като " wodka ", което значи " малко вода ", името й идва от чистата течност вследствие на филтрация на зърнени култури - обичайно ръж, пшеница, ечемик или картофи.

Полският музей на водката е опит за възхваляване на тази дългогодишна национална традиция и поощряване на износа на водка като един от най-известните полски артикули в миг, когато продажбите в Полша спадат, защото жителите на централноевропейската страна избират вино.

Новият музей ще бъде отворен за гости от идващия вторник. Музеят е ситуиран в някогашна фабрика за водка от XIX век , която е реставрирана благодарение на 585 000 евро от Европейския съюз.

Председателят на Полската асоциация на водката Анджей Жумовски се надява мултимедийната експозиция да помогне за по-голямо признание на националната напитка . Той разказа водката като основна част от наследството на Полша и акцентира, че поляците са първите, които са произвели водка, а не Русия.

Това е част от нашето ДНК, част от историята, наследството и традицията , няма различен артикул, който да е толкоз световен и толкоз приет, сподели той пред медии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР