Полската писателка Олга Токарчук спечели Нобеловата награда за литература за

...
Полската писателка Олга Токарчук спечели Нобеловата награда за литература за
Коментари Харесай

Олга Токарчук спечели Нобеловата награда за литература за 2018 г.

Полската писателка Олга Токарчук завоюва Нобеловата премия за литература за 2018 година Шведската академия разгласи новината след миналогодишния казус, при който връчването на премията беше анулирано. Престижното отличие отива при нея „ за изключителното ѝ въображение, което с енциклопедична пристрастеност показва пресичането на граници като форма на живот “. Австрийският белетрист, стихотворец и драматург Петер Хандке завоюва премията за 2019 година.

Най-новото издание на романа “Бегуни” на Олга Токарчук излезе това лято с логото на издателство ICU. Той е определян като феномен в европейската литература. За него полската писателка е удостоена с влиятелната премия Man Booker International за 2018 година, както и с обичта на читателите в редица страни, в това число и България. „ Бегуни “ е книга за същността на пътуването, за неговата логика на психиката и за човешката анатомия.

През декември издателство ICU ще издаде и графичния разказ на Токарчук “Изгубената душа”, още веднъж с превод на Силвия Борисова и илюстрации на Йоана Консехо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР