Полската петролна компания PGNiG и американската Venture Global LNG са

...
Полската петролна компания PGNiG и американската Venture Global LNG са
Коментари Харесай

Полша подписа договор за доставка на американски втечнен газ



Полската петролна компания PGNiG и американската Venture Global LNG са подписали контракт за доставката на 2 милиона тона полутечен газ, заяви изпълнителният шеф на PGNiG Мачей Вожняк, представен от полски медии.

Договорът е за 20 години по формулата Free on Board, което значи, че полската страна придобива газа сега, в който той бъде претрупан на танкера. Поляците имат право и да посочат пристанище, до което да бъде превозена доставката.

Предвижда се годишно полската компания да получава 25 танкера с полутечен газ, а при разширение на потенциала количеството може да достиге 2,7 милиарда кубически метра.

В известието на PGNiG се споделя, че по този метод се понижава зависимостта на Полша от съветски природен газ и че американските доставки са опция на „ Северен поток-2 “, против чието строителство Варшава остро възразява.

По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи в изявление за Fox Business, че политиката му в енергийната сфера и изключително във връзка с природния газ и петрола е ориентирана към конкуренция с Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР