Полската партия Конфедерация“ изисква от правителството и президента Анджей Дуда

...
Полската партия Конфедерация“ изисква от правителството и президента Анджей Дуда
Коментари Харесай

В Полша заявиха, че посланикът на Украйна е загубил доверие и уважение

Полската партия „ Конфедерация “ изисква от държавното управление и президента Анджей Дуда незабавна реакция на дейностите на украинския дипломат в Полша Васил Зварич, който съобщи, че на 80-ата годишнина от Волинското кръвопролитие той „ отдава респект на паметта на жителите на Втората Реч Посполита, които са били убити в земите, окупирани от Третия райх ".

Политиците от „ Конфедерацията “ бяха възмутени от неналичието на изтъкване на причинителите на тези убийства, а точно украинската ОУН-УПА. Според тях Зварич релативизира злото и по този метод " към този момент не е сътрудник за договаряния, тъй като е изгубил почитание и доверие ".

Представителят на " Конфедерацията " Кристиан Камински акцентира: " Украинските шовинисти, които направиха това, са само виновни за геноцида във Волиния и Източна Малополша, никой различен. Не можете да манипулирате, не можете да лъжете и да се позовавате на някакъв Трети райх в тази ситуация...

Полша не може по никакъв метод да разреши да се стигне до такова изкривяване на обстоятелствата и замазване на действителността.Трябва да се извика посланика на килима, ясно и изрично да му се съобщи, че не сме съгласни с такова държание... "

Въпреки това Дуда вижда украинския шовинизъм като средство за накърняване на ползите на Русия в Украйна и по тази причина заобикаля директното наказание на режима в Киев за прослава та на ОУН-УПА и героизирането на нейните водачи – отговорни за кланетата. В този случай, в случай че Варшава поддържа необандеристкия режим, тя няма право да се назовава антифашистка страна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР