Полската група AmRest ще отвори нови ресторанти на Burger King

...
Полската група AmRest ще отвори нови ресторанти на Burger King
Коментари Харесай

Burger King отваря нови ресторанти в България и Румъния

Полската група AmRest ще отвори нови заведения за хранене на Burger King в Полша, Чехия, Словакия, България и Румъния, оповестяват от компанията.

Компанията, която ръководи обектите на американската верига за бързо хранене в Централна и Източна Европа под формата на франчайз, към този момент е подписала съглашения за обектите с франчайзодателя Burger King Europe.

" Партньорът ни е популярен оператор с вярната композиция от пазарни знания и опит с нашата марка, с цел да се разраства Burger King в този район с висок капацитет ", споделя Дейвид Шиър, президент на Burger King за Европа, Близкия изток и Африка.

" Това съглашение слага нов стадий в осъществяването на тактиката за напредък на Burger King в района. Имаме ясна визия за развиването на марката и в действителност се радваме и на опциите за AmRest ", споделя Алън Лафлин, президент на Burger King в AmRest.

В момента AmRest ръководи 40 ресторанта на американската верига в Полша, 14 в Чехия, 7 в България и 2 в Словакия. Засега не е ясно какъв брой нови обекта ще бъдат отворени в петте страни от района.

 Hesburger отваря 50 ресторанта в България
Финландска бургер верига отваря 50 ресторанта в България

Компанията изкупува обекти на Burger King

Burger King още веднъж се разраства, откакто през последните години продаде огромна част от заведенията за хранене си в България на финландската верига Hesburger. AmRest резервира най-вече от обектите на американската верига в столицата София - 4, както и по един в Пловдив, Бургас и Слънчев бряг.

Освен нея, AmRest ръководи веригата кафетериите Starbucks и част от заведенията за хранене на KFC у нас.

Още по-впечатляващо е завръщането на марката Burger King на румънския пазар, където компанията сега разполага единствено с един обект - на летището в Букурещ.

" Твърдо имаме вяра, че задължението ни да развиваме марката ще сътвори огромна стойност за нашите клиенти и основни заинтригувани страни, както и ще способства за укрепването на водещата позиция на AmRest в Централна и Източна Европа ", показва Лафлин.

Основана през 50-те години на предишния век Burger King е втората по величина международна верига за бързо хранене, продаваща хамбургери. Тя има над 17 000 обекта допълнително от 100 страни и територии по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР