Полската гранична охрана съобщи вчера за увеличение на мигрантите от

...
Полската гранична охрана съобщи вчера за увеличение на мигрантите от
Коментари Харесай

Увеличава се потокът на нелегални мигранти по полско-беларуската граница

Полската гранична защита заяви през вчерашния ден за нарастване на мигрантите от Близкия изток, опитващи се да преминат незаконно в Европейския съюз през полско-беларуската граница, съобщи Асошиейтед прес.

За последните 24 часа, граничните чиновници са задържали 117 мигранти от Сирия, Йемен, Египет, Ирак, Камерун, Мароко и Шри Ланка, а предходния ден са били арестувани 65 души. Засега беларуските гранични управляващи не са дали отговор на запитванията за коментар по тематиката.

Миналата седмица полската гранична работа популяризира видеозапис от 26 октомври, на който се вижда по какъв начин по всяка възможност беларуски гранични чиновници покрай границата с Полша водят група мигранти и се пробват да скрият лицата си от камерите. Полската гранична работа сподели, че беларуските граничари оказват помощ на мигрантите да преминат в Полша, а множеството мигранти пътуват първо до Русия и от там с проведен превоз до Беларус.

" Беларуските гранични чиновници са интензивно въвлечени в организирането на прекосяванията на полско-беларуската граница, довеждайки до нея хората, които желаят незаконно да влязат в Европейски Съюз ", уточни полската гранична работа.

Това нарастване на бежанския поток идва единствено година откакто хиляди мигранти, множеството от тях от Близкия изток, се появиха в Беларус и се пробваха да нарушат границата на Европейски Съюз, създавайки рецесия, при която хиляди от тях бяха блокирани в граничната зона при доста тежки условия, показва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР