Полската държава ще компенсира частни лица, които подслоняват украински бежанци,

...
Полската държава ще компенсира частни лица, които подслоняват украински бежанци,
Коментари Харесай

Поляците, подслонили украински бежанци, ще получава компенсации от държавата

Полската страна ще компенсира частни лица, които подслоняват украински бежанци , като ще се заплащат по 40 полски злоти (8 евро) дневно и на подслонен човек. Това разгласи полският заместник-министър на вътрешните работи Павел Шевернакер. Сумата ще бъде изплатена при заявяване от поляците, дали заслон на бежанците, само че след приключване на интервала на банкет. Този интервал ще може да бъде оптимално два месеца, разясни заместник-министърът. Двата месеца би трябвало да разрешат на украинските бежанци да преценяват какво биха желали да вършат в Полша.

Молбите за обезщетения могат да се подават от 16 март и в тях би трябвало да има и данни за подслонените хора.

Ако след приключването на два месеца обещано полско семейство одобри други бежанци, то може да изиска още веднъж разпределяне на помощ.

Същевременно п олски производител на дронове стартира акция за събиране на цивилен дронове, предопределени за подкрепяне на украинците пред съветската експанзия , съобщи Франс прес. Новината заяви един от притежателите на компанията за дронове " Спартакс " Славомир Хучала.

Става дума за оборудвани с камери дронове, които биха могли да свършат избрана работа на украинците , примерно да ревизират дали е несъмнено да излязат от бункера, да локализират жертви на въздушни удари, да документират разрушенията и военни закононарушения, споделя притежателят на компанията.

Дроновете, които ще предложат поляците, ще бъдат снабдени с нови акумулатори и ще бъдат направени анонимни и малко забележими от компанията, преди да бъдат пратени в Украйна в границите на акцията, наречена " Дронове за Изтока ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР