Полската армия купува хиляда бойни машини на пехотата Борсук“, предаде

...
Полската армия купува хиляда бойни машини на пехотата Борсук“, предаде
Коментари Харесай

Полша купува 1000 БМП Борсук за армията си

Полската войска купува хиляда бойни машини на пехотата „ Борсук “, съобщи Радио Полша. Договорът сред Министерството на защитата и консорциумът от компании, управителен от „ Huta Stalowa Wola “, ще бъде подписан идната седмица.

Бойните машини на пехотата „ Борсук “ са бронирани транспортни средства, създадени в Полша. Няколко единици са на финални тествания в Полската войска.

„ Борсуците “ са предопределени да бъдат наследници на постсъветските бойни машини на пехотата /БМП-1, бел.ред./, които сега се употребяват от полските сухопътни войски. Бойните машини на пехотата " Борсук " са верижни машини, които са въоръжени с отдалечено управляем купол с 30-милиметрово оръдие и могат да преодоляват водни бариери.

" Това е доста значим контракт за полската оръжейна индустрия и полската войска ", отбелязва Войчех Скуркевич, заместник-министър на защитата, в предаването " Трета стратегия " на Полското радио.

Екипажът на „ Борсук “ се състои от 3 бойци: пълководец, мерач и водач. Превозното средство е предопределено за превозване на 6 бойци в региона на бойните дейности, като обезпечава съответно равнище на отбрана. Машината извършва задания свързани с поддръжка на пехотни подразделения благодарение на бордови оръжия.

С помощта на бордовата оръжейна система транспортното средство има опция да води пердах с пехота, бронирани машини, въздушни цели и други обекти, употребявани от съперника, при всевъзможни метеорологични условия и когато и да е на денонощието. Бойното тегло в базовия вид е 28 тона.

Важен детайл е отдалечено управляемата куполна система ZSSW-30, създадена от „ Huta Stalowa Wola S.A. “ взаимно с „ WB Electronics S.A. “, чието главно въоръжение е автоматизирано оръдие “Bushmaster Mk.44S ”.

Допълнителното въоръжение съставлява модифицирана 7,62-милиметрова картечница UKM-2000C и двойна пускова установка за противотанкови управляеми ракети „ SPIKE-LR “. Планира се работа, която да разреши потреблението и на други типове ракети. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР