Полша задържа рускиня, участвала в проруска група, опитвала се да

...
Полша задържа рускиня, участвала в проруска група, опитвала се да
Коментари Харесай

Полша разкри проруска група, опитвала се да разпали напрежение с Украйна


Полша задържа рускиня, взела участие в проруска група, опитвала се да разпали напрежение сред Полша и Украйна, и скоро ще я експулсира, съобщи полската работа за вътрешна сигурност, представена от Ройтерс.

Службата за вътрешна сигурност сподели, че още четирима индивида, забъркани съгласно нея в " хибридни " действия против Полша, ще получат петгодишна възбрана за влизане в страната. Рускинята беше разпозната като " Екатерина К. "

Службата не даде детайлности за самоличността на другите четирима души, които съгласно нея са подхванали " решителни опити за подсилване на проруските групи в Полша към два основни целта на хибридните дейности на Русия против Полша ".

" Това са разпалване на полско-украинска неприязън в обществената и политическата област и подкопаване на тълкуването на полската история и заменянето й с съветска версия ", съобщи службата за вътрешно разузнаване.

Тя сподели, че нейната интервенция е " обезвредила активността на две мрежови структури, участващи в съветската хибридна и осведомителна война против Полша ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР