Полша връща на въоръжение съветските танкове Т-72, съобщават Rzeczpospolita и

...
Полша връща на въоръжение съветските танкове Т-72, съобщават Rzeczpospolita и
Коментари Харесай

Полша връща танковете Т-72 на въоръжение

Полша връща на въоръжение руските танкове Т-72, оповестяват Rzeczpospolita и РИА Новости.

Няколко десетки остарели танкове Т-72, които още помнят времето на Варшавския контракт и са готови за модернизция и продажба в Йордания, по последно предписание ще останат в страната.

След рационализация те най-вероятно ще се върнат на въоръжение в армията, се споделя в известие.

Директорът на организацията за военно имущество Кшищоф Фалковски удостовери индиректно тази информация. " Ние отговаряме на потребностите на въоръжените сили. Мога да потвърдя единствено, че плануваната договорка с една от страните от Северна Африка, бе прекъсната ", съобщи той.

Сега в полската войска са на въоръжение танкове РТ-91 Twardy полско произвеждане, а по този начин също и Leopard 2A5 и Leopard 2A4, създадени в Германия.

Полският специалист в областта на защитата Войцех Лучак счита, че решението за връщане в строя на танковете Т-72 е обвързвано с нарастване на числеността на армията.

" Полша реши да сътвори нова тежка дивизия и нарастване на капацитета на механизираните войски на източния фланг на страната. В дадения миг в страната няма друга опция с изключение на бързо и релативно на ниска цена да оборудваме с танкове новата бронетанкова бригада ", съобщи специалистът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР