Полша вероятно няма да се присъедини към споразумението по миграцията

...
Полша вероятно няма да се присъедини към споразумението по миграцията
Коментари Харесай

Германският канцлер Меркел на посещение в Полша

Полша евентуално няма да се причисли към съглашението по миграцията на Организация на обединените нации, което би трябвало да бъде подписано през декември в Мароко. Това съобщи министър председателят на страната Матеуш Моравецки, на конференция с гостуващия немски канцлер Ангела Меркел. Двете страни се оповестиха за реализиране на съглашение по Брекзит през идващите няколко дни.

 © Българска телеграфна агенция
Нашите правила и суверенни правила за отбрана на границите и надзор върху миграцията са безспорен приоритет за нас, съобщи полският министър председател. Споразумението на Организация на обединените нации за миграцията беше утвърдено през юли от всички 193 страни членки без Съединените щати. Пактът визира аргументите за миграция, отбраната на мигрантите и консолидираното им в новите страни.
Матеуш Моравецки - министър председател на Полша: Мога да кажа, че Полша, както Австрия, Чехия и Съединените щати, евентуално няма да се причисли към съглашението на Организация на обединените нации за миграцията.
Германският канцлер е в Полша в внимателен миг за двустранните връзки. Във Варшава се чуват гласове, че Германия дължи на страната 850 милиарда $ обезщетения за нанесени вреди през Втората международна война. За Берлин сходни искания нямат правно съображение. Двамата държавни ръководители сервираха венец пред Гроба на Незнайния боец във Варшава.

Друга сензитивна тематика е полската опозиция против руско-германския газопровод " Северен поток 2 ".
Ангела Меркел - канцлер на Германия: Осъзнаваме смисъла на диверсификацията. Ето за какво Германия ще форсира проектите си за създаване на терминал за полутечен газ с цел да притегли и други енергийни източници. Споделяме обща цел Украйна да остане значим транзитьор на съветски газ, тъй като това е част от сигурността на Украйна.
Двете страни споделят мнението, че в обстановката в Украйна остават нежелани моменти при осъществяването на Минските съглашения, макар триумфите в демократизирането и битката с корупцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР