Полша възнамерява да замрази отношенията с Унгария, заради позицията на

...
Полша възнамерява да замрази отношенията с Унгария, заради позицията на
Коментари Харесай

Полша възнамерява да замрази отношенията си с Унгария заради Украйна

Полша има намерение да замрази връзките с Унгария, поради позицията на последната по отношение на обстановката в Украйна. Това заяви на 9 април полският вицепремиер Ярослав Качински в изявление за Радио Плюс.

По думите на Качински, той има отрицателно отношение към позицията на унгарския министър председател Виктор Орбан по отношение на обстановката в Украйна.

„ Когато Орбан споделя, че не може да види какво се е случило в Буча, би трябвало да бъде посъветван да отиде при офталмолог “, сподели той.

Полският вицепремиер също по този начин означи, че, по негово мнение, ръководителят на унгарското държавно управление желае да взе участие в разрешаването на обстановката с Украйна, само че това съгласно Качински е „ изцяло задънена улица “

По-рано полският министър председател Матеуш Моравецки сподели на конференция във Варшава, че в полската стопанска система са настъпили сложни времена.

„ Тези наказания (срещу Руската федерация) също оказват въздействие върху Европа. Това би трябвало да се каже доста намерено. Това въздействие е по едно и също време неприятно за портфейлите на елементарните жители в цяла Европа, а също и в Полша “, сподели Моравецки.

„ Натискаме мощно Европа във връзка с глобите в региона на петрола и газа. И виждаме какво се случва на пазарите на нефт и газ по света. Цените се повишават доста. Това значи, че портфейлите на поляците и други европейски жители изтъняват “, добави той.

Моравецки означи, че Русия и Украйна са огромни експортьори на храни. „ Русия и Украйна са доста съществени експортьори на хранителни артикули, зърно, пшеница за Близкия изток, както и за европейските пазари “, сподели той и добави, че това се отразява в покачването на цените на храните.

По негово мнение, пандемията и обстановката в Украйна " съществено засягат " полската стопанска система. „ Можем почтено да кажем, че това са сложни времена и може да дойдат още по-трудни “, заключи Моравецки.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР