Полша тази седмица ще изпрати в Украйна още 10 танка

...
Полша тази седмица ще изпрати в Украйна още 10 танка
Коментари Харесай

Полша ще изпрати тази седмица в Украйна още 10 танка Леопард 2

Полша тази седмица ще изпрати в Украйна още 10 танка немско произвеждане " Леопард 2 " (Leopard 2), съобщи Ройтерс, като се базира на полския министър на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9730
" Четири (танка) към този момент са в Украйна, други 10 ще дойдат в Украйна тази седмица ", съобщи на конференция Мариуш Блашчак.

Полша е дала обещание да изпрати общо 14 танка " Леопард 2 ", показва Ройтерс.

Блашчак през днешния ден отпътува за Стокхолм за среща на министрите на защитата от Европейски Съюз, на която ще бъде разисквана сигурността в Европа и поддръжката за Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Планиран е и диалог с немския министър на защитата Борис Писториус. Основната тематика, по която ще беседваме, е лимитираната наличност на аварийни елементи за танкове " Леопард ", сподели Блашчак. Проблемът би могъл да бъде позволен главно от немската военна индустрия и Полша също е подготвена да създава тези елементи, добави той.

" Готови сме да създадем център за обслужване в Полша, който да се занимава с ремонт и обслужване на танковете " Леопард ", доставени на Украйна ", сподели още Блашчак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР