Полша слага ръка на всички бременности в страната като планира

...
Полша слага ръка на всички бременности в страната като планира
Коментари Харесай

„Любезно докладвам, че не съм бременна“ - новото полско движение

Полша поставя ръка на всички бременности в страната като възнамерява да вкара централизиран указател за всяко забременяване. Така лекарите автоматизирано ще рапортуват всеки случай на зачеване, без да имат избор. Целта е да се ограничат абортите – въпрос, който в католическа Полша преглеждат като грях.

Очакваният указател ще тръгне от януари 2022 година – година, откакто Варшава вкара тотална възбрана на абортите. Това докара до съществени опасения за правата на дамите и женските активистки придвижвания проведоха редица всеобщи митинги. Сега същите тези обединения предизвестяват, че централизираният указател за бременностите ще докара до деформиране на здравното право и нравственос.

„ Това е цялостен надзор над живота! Контрол, че бременността ще приключи с раждане, даже то да не е мечтано “, споделят от сдружението против абортите.

В обществените мрежи се провежда придвижването „ Любезно желая да рапортувам, че не съм бременна “ със саркастично приканване към дамите да снимат негативните си проби за бременност и да ги изпращат на полското министерство на опазването на здравето. Имаше и по-брутални оферти за фотоси на използвани санитарни материали, удостоверяващи липса на бременност.

Говорител на министерството разгласи, че страната постоянно е имала информация за бременностите, само че тя е била единствено на хартия в лекарските кабинети, а в този момент задачата е всички данни да се цифровизират. От друга страна страната счита да организира огромна просветителна акция за ролята и смисъла на фамилията, за културно-социалния аспект на репродукцията и замисъла на брака като среда за основаване и развъждане на деца. Идеята към този момент е посрещната с гневна рецензия от полските научни среди и бранителите на гражданските права.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР