Полша ще реши тази година дали да строи първата си

...
Полша ще реши тази година дали да строи първата си
Коментари Харесай

Полша решава тази година дали да строи първата си АЕЦ


Полша ще реши тази година дали да строи първата си АЕЦ, с цел да понижи въглеродните излъчвания като част от проекта за понижаване на зависимостта от въглища в дълготрайна вероятност. Това съобщи министърът на енергетиката Кшищоф Тхужевски, представен от uk.reuters.com.

Полша употребява въглища за производството на по-голямата част от електричеството си и възнамерява да понижи каузи им до 60% през 2030 година и до към 50% през 2050 година

Тхужевски поддържа построяването на АЕЦ, само че с цел да започва планът е належащо държавно решение. Държавната PGE, която е най-големия производител на електрическа енергия в страната, е виновна за плана. Решението се очакваше предходната година, само че защото работата по финансирането на АЕЦ продължава, се чака следващо закъснение.

„ Мисля, че в най-близко бъдеще ще има отговор на предизвикването, което аз смятам за извънредно значимо – дали да стартира строителството на енергоблокове на АЕЦ или не “, разяснява Тхужевски. „ Това са решения, които би трябвало да се вземат тази година, несъмнено през първата й половина “, добави министърът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР