Полша ще продължи да реформира правосъдната си система, обяви премиерът

...
Полша ще продължи да реформира правосъдната си система, обяви премиерът
Коментари Харесай

Полското правителство планира още съдебни реформи и силна държавна роля в икономиката

Полша ще продължи да реформира правосъдната си система, разгласи министър председателят Матеуш Моравецки в тирада за политическите проекти след успеха на националистката партия " Право и правдивост " (ПиС) на изборите на 13 октомври, съобщи " Ройтерс ".

Критици в страната и в чужбина считат, че по време на първия си четиригодишен мандат ПиС е въвела промени в правосъдната система, които подкопават върховенството на закона и я политиират.

Моравецки не показа детайлности за проектите на партията, която твърди, че промените целят правосъдната система да стане по-ефикасна.

Пред Народното събрание той съобщи още, че Полша ще продължи да усилва каузи на полския капитал в собствеността на локални компании. Управляващите също така ще преразгледат обществените разноски за държавни институции, с цел да спестят няколко милиарда злоти.

Моравецки уточни, че Полша желае да означи стопански напредък с най-малко 2-3 процентни пункта по-висок от този в еврозоната през идващите четири години. Той също така разгласи, че държавното управление ще предложи спомагателни помощи на фамилии с три или повече деца и ще усили еднократните заплащания за пенсионерите.

" Не желаеме да бъдем богата страна на небогати хора или бедна страна на богти хора. Искаме да бъдем богата общественост ", добави министър председателят.

По думите му всяко деяние, ориентирано към оборване на гаранцията за групова сигурност, включена в контракта nа НАТО, е опасност за бъдещето на Европейски Съюз и на военния съюз.

По-рано този месец в изявление за " Икономист " френският президент Еманюел Макрон съобщи, че НАТО е в " мозъчна гибел " и посочи неналичието на съгласуваност и непредвидимостта на Съединени американски щати при ръководството на Доналд Тръмп.

Според Моравецки Европейски Съюз би трябвало да продължи да работи тясно с Англия след излизането ѝ от блока.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР