Полша ще поиска от Италия да екстрадира четирима души, заподозрени

...
Полша ще поиска от Италия да екстрадира четирима души, заподозрени
Коментари Харесай

Полша ще поиска екстрадиране на четиримата, изнасилили туристка на италиански плаж

Полша ще изиска от Италия да екстрадира четирима души, обвинени за груповото обезчестяване на полска туристка на италиански плаж, съобщи полският заместител министър на правораздаването Патрик Яки, представен от Асошиейтед прес.

Заместник-министърът съобщи, че страната възнамерява да стартира договаряния с Рим за изгонването на четиримата обвинени. Те са упрекнати още в нанасяне на побой на колегата на потърпевшата. Престъпленията бяха осъществени в италианския курорт Римини.

Освен това четиримата са обвинени, че при различен случай същата нощ са изнасилили перуанка, напомня АП. Засега не е ясно дали Италия ще одобри екстрадицията. Италиански прокурори оповестиха, че обвинените отхвърлят виновността си и упрекват останалите участници в групата.

"Не желая да върша прибързани изводи ", съобщи Яки пред Радио 3. Ако бъдат приети за отговорни, четиримата "може да получат доста високи санкции като образец, тъй като наказването би трябвало да има защитна функционалност и да накара други да мислят седем пъти, преди да извършат сходно закононарушение ", добави заместник-министърът.

Заподозрените са 20-годишен емигрант от Конго, двама братя от Мароко на 15 и на 17 години, родени в Италия, и 16-годишен нигериец, за който също се счита, че е бил роден в Италия. Според полски медии у конгоанеца е бил открит часовник, принадлежал на колегата на изнасилената полякина, написа Българска телеграфна агенция.

Кристина Уголини, шеф на центъра за помощ на мигранти в град Пезаро, където е разпределен обвиненият от Конго, съобщи пред телевизия "Sky TG 24 ", че той е получил право на филантропична отбрана през септември предходната година и е останал в центъра до април тази година. Поведението му не давало признаци за паника. "Беше разговорлив, с положителни маниери, благ ", съобщи Уголини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР