Полша ще отдели още 200 млрд. злоти (55 млрд. долара)

...
Полша ще отдели още 200 млрд. злоти (55 млрд. долара)
Коментари Харесай

Полша засилва отбраната си с още 55 млрд. долара

Полша ще отдели още 200 милиарда злоти (55 милиарда долара) за рационализация на армията в идващите 15 година Това предава Reuters, базирайки се на заместник-министъра на защитата Томаш Шатковски.
„ Правителството утвърди законодателно изменение..., което ще ни обезпечи съвсем 200 милиарда злоти в идващите 15 година “, разясни Шатковски, като добави, че това е част от проекта разноските за защита на Полша да бъдат увеличени до 2,5 % от Брутният вътрешен продукт, според стандартите на НАТО.
Решението е взето поради възходящата съветска опасност, акцентират от Варшава, написа " Фокус ".
Предстоящите идващия месец взаимни военни учения в Беларус и в западна част на Руската федерация, най-мащабните, проведени през последните години, провокират паника в Полша и НАТО. Във военната организацията считат, че оповестеният брой на участващите съветски бойци е занижен.
Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг ще посети Полша в четвъртък и петък, с цел да ревизира разположението на американските военни в източната част на страната. Освен това ще се срещне с полски, румънски и турски представители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР