Полша ще освободи от данък върху доходите хора на възраст

...
Полша ще освободи от данък върху доходите хора на възраст
Коментари Харесай

Полша освобождава младите от данък върху доходите, за да ги задържи

Полша ще освободи от налог върху приходите хора на възраст под 26 години. Целта на този ход е да се спре емиграцията на младежите в Западна Европа и да се насърчи връщането на към този момент емигрирали поляци.
Законопроектът на държавното управление бе утвърден от Долната камара на полския парламент съвсем единомислещо (419 депутати бяха " За " и единствено 4-ма " срещу " ). За да стане факт, той би трябвало да бъде утвърден от Сената и подписан от президента, оповестява AFP.
Промяната планува полските жители под 26 години с годишен приход по-нисък от 85 500 полски злоти (20 000 евро) да бъдат освободени от подоходен налог (в Полша той е 18%). Данъчното облекчение се чака да влезе в действие от 1 август, като ще се ползва от 1 януари 2020 година
Промяната ще засегне над 2 млн. души, по оценки на управляващите. Тя е част от обещанията на ръководещата партия " Право и правдивост ", направени преди евроизборите през май и идните през есента парламентарните избори.
" Намаляването на разноските за наемане на хора на относително ниски заплати ще обезпечи на младежите по-лесен старт на пазара на труда, а хората, които работят " на черно " ще могат да се върнат на формалния пазар на труда ", твърди полският финансов министър Мариан Банаш, представен от Emerging Europe.
Той счита, че ходът ще подтиква повече младежи да се включат в трудовия пазар, което ще понижи безработицата.
В края на юни полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че целта на държавното управление е да направи страната " все по-приятелно и положително място за работа и живот за младежите, тъй че вероятностите им да стават все по-добри всяка година. "
Моравецки се надява, че законът ще насърчи младите поляци, живеещи в Западна Европа, да се завърнат вкъщи. Около 1,5 млн. полски жители са напуснали родината си след влизането ѝ в Европейски Съюз през 2004 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР