Полша ще национализира активите на Газпром в страната, информира Ройтерс.Този

...
Полша ще национализира активите на Газпром в страната, информира Ройтерс.Този
Коментари Харесай

Полша национализира активите на Газпром в страната

Полша ще национализира активите на Газпром в страната , осведоми Ройтерс.Този ход визира 48% дял на съветската компания в Европолгаз, който има полския сектор от газопровода Ямал.

Принудителната администрация ще подсигурява сигурността на сериозната инфраструктура, употребена за преноса на газ , разясни полският министър на развиването Валдемар Буда. Ние вършим всичко допустимо, с цел да противодействаме на експанзията на Русия и да отстраняваме съветския капитал и въздействие, експроприацията не е допустима според полската конституция, по тази причина взехме решение да въведем наложително ръководство, добави той.

През септември Полша наложи наказания на " Газпром " и съобщи, че активите му ще бъдат замразени, откакто през април глоби 50 съветски олигарси и компании, в това число " Газпром ", в опит да усили натиска върху Москва поради нашествието й в Украйна.

В същото време Русия спря износа на газ за Полша , откакто Варшава отхвърли да заплаща в рубли.

Докато Europolgaz има 684-километровия полски сектор от Ямал, тръбопроводът се ръководи от полската държавна газопреносна компания Gaz-System. След като " Газпром " беше глобен, операторът на тръбопровода нямаше сътрудник за взимане на основни решения за инфраструктурата.
 Полша замрази активи на
Полша замрази активи на " Газпром износ "

Нови наказания на Варшава против Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР